Op zaterdag 10 december stond Niezijl in het teken van een gezellige kerstfair. In en om de gereformeerde kerk was van alles te doen. Kraampjes, een groot vuur met heuse kampvuurmuzikant, een magische goochelshow, orgelmuziek, kerstplaatjes vanuit een oude brandweerwagen, kerststallententoonstelling en een tweetal betoverende optredens van de dames van Miss Chief. 

Wie de vele kaarsjes langs de Hoofdstraat volgde kon terecht in het Joods Leerhuis, om vervolgens overheerlijke kapucijners te eten bij de familie Boersma, waarna in het Blik Trommel en Oudheden Museum nog meer kerststallen te bewonderen waren. Muziekvereniging Ons Ideaal trotseerde de kou om op diverse plekken langs de Hoofdstraat kerstliedjes te spelen.

Stichting EducAIDed
Niet alleen het aantal bezoekers, maar ook de opbrengst van de kerstfair was boven verwachting. Maar liefst 931 euro en 60 cent was het eindresultaat. Dit bedrag gaat naar Stichting EducAIDed en, omdat EducAIDed uit louter vrijwilligers bestaat, in zijn geheel naar beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Het project voor 2017 is de bouw van een school in Uganda. Daarvoor is in totaal achttienduizend euro nodig. We hebben in één avond in Niezijl dus al 5% van het totaalbedrag opgehaald! Dat is nog eens een goede start van 2017 al voordat het begonnen is.
EducAIDed bedankt alle Nijzielsters voor hun bijdrage aan de opbrengst en de goede sfeer en in het bijzonder Zorgverbeteraars voor de sponsoring en Gereformeerde Kerk Niezijl voor hun gulle donatie.

Foto’s
Met dank aan diverse fotografen kunnen we zeggen: gelukkig hebben we de foto’s nog. Deze zijn te vinden via de volgende link: https://goo.gl/photos/LvbFcstGoxEqPZL77

Wie nog leuke foto’s heeft en deze wil delen, kan deze mailen naar communicatie@educaided.org, dan worden ze er bij gezet.

Rest ons niets anders dan te zeggen: zoalig Kerstmis en veul heil en zeeg’n in ’t Nijjoar!

Categorieën: #educaided

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

#educaided

Warme kerstsfeer in kerk Niezijl

Het markante kerkgebouw aan de Hoofdstraat 102 in Niezijl was gisteren voor de tweede keer het decor van een kleinschalige kerstfair. Waar buiten de wind en de hagel rond het gebouw suisden, was het binnen Lees verder…

#educaided

Kerstfair 2017

Zaterdag 9 december, 16.00-20.00u, is het weer zo ver! Kleinschalige kerstfair rond de kerk aan de Hoofdstraat 102 te Niezijl. Kraampjes, livemuziek, glühwein, warme chocolademelk, lekkere hapjes, een groot vuur, en meer. De toegang is Lees verder…

Hoofdstraat 102, Niezijl - Sinds 1951