Het markante kerkgebouw aan de Hoofdstraat 102 in Niezijl was gisteren voor de tweede keer het decor van een kleinschalige kerstfair. Waar buiten de wind en de hagel rond het gebouw suisden, was het binnen warm en gezellig.

Langs het kampvuur naar binnen. Bij binnenkomst de geur van glühwein, snert, verse kniepertjes en oliebollen. Iets verder vers gebakken tulbanden en een ‘raad het aantal spel’, waarvan de hoofdprijs uiteindelijk gewonnen zou worden door mevrouw Veenstra uit Ulrum. Een kraam met onder meer kaarten en bijzondere sieraden, een kraam met prachtige handgemaakte kerstkaarten en de lokale wijnboer met mooie wijnen en gepassioneerde verhalen over druiven en wijn. En dan de vogeltaartjes die er uitzien om op te eten (wat natuurlijk niet de bedoeling is) en kinderen die prachtige kerstversieringen knutselen. In de hoek het ouderwetse getik van een typemachine; liefdesbrieven op bestelling.
Beurtelings nemen de twee organisten en de DJ-Ezel de muzikale aankleding voor hun rekening, slechts onderbroken door Meeterini’s goochel act.

En dan echt weer naar huis. Door de kou, maar met een warm gevoel van binnen. Niet op de laatste plaats omdat de volledige opbrengst van de kerstfair gedoneerd wordt aan EducAIDed voor hun goede werk voor beter onderwijs voor kinderen in Uganda.

 

Categorieën: #educaided

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

#educaided

Kerstfair 2017

Zaterdag 9 december, 16.00-20.00u, is het weer zo ver! Kleinschalige kerstfair rond de kerk aan de Hoofdstraat 102 te Niezijl. Kraampjes, livemuziek, glühwein, warme chocolademelk, lekkere hapjes, een groot vuur, en meer. De toegang is Lees verder…

#educaided

Geslaagde kerstfair levert flink bedrag op voor Uganda

Op zaterdag 10 december stond Niezijl in het teken van een gezellige kerstfair. In en om de gereformeerde kerk was van alles te doen. Kraampjes, een groot vuur met heuse kampvuurmuzikant, een magische goochelshow, orgelmuziek, Lees verder…

Hoofdstraat 102, Niezijl - Sinds 1951